Friday, November 7, 2014

The previous entry, a Translation by Google

Nitton år gammal piano ackompanjatör Linnea Gord skriver om den första dagen av vistelse i Malax efter resor med tåg för serie konserter i ett tiotal städer i Finland. Tre tjejer lite äldre än Linnea, Wilma, Tyra, och Olga, var döttrar till William Malm, bror till Linnea farfars far John Malm. Tre unga män sin ålder, Lars, Paul, och Bror, var kusiner sin mamma Amanda och hennes moster Marie. Amanda och Marie emigrerade 1896 till Tacoma, Washington, med sin mamma, att gå med John Malm, det hade varit trettiofyra år sedan Marie hade varit hemma. Linnea läser lite svenska, och bara förstår och talar lite svenska.

Tisdag juni 24th, 1930 - Malax

MidsommardagenDay! Vädret var mörkt och hotfullt, det regnade högafflar, och det fanns gott om åska och blixtar. Vi sov till klockan 10 och sedan reste sig och fortsatte att få upptagen, eftersom vi hade en hel del att göra den dagen. Tyra och jag tvättade håret och Olga och Wilma tvättade kläder.

Vid 02:00 på lotteri Ungdomsforenings hus började. Vi anlände till om 2:30 och var omedelbart stoppas av några av lotteri biljettförsäljare. Vi köpte en del, men inte mycket tur. Du betalade en markering för en biljett och de som hade nummer på dem var bra. Jag köpte ca 45 märken värda och jag fick bara tre nummer. (Bror gav mig en, som gjorde fyra.) För dessa siffror jag fick en anteckningsbok, tre pennor, sko svärta och coffee såll. Det fanns tre program i hallen under eftermiddagen och kvällen. Det fanns orkester och bandnummer, duetter, recitationer och samtal, och vissa av dessa samtal var verkligen släpade ut. Det var verkligen tråkigt att sitta och lyssna på dem, särskilt som bänkarna var bara plankor - och det fanns inga ryggen till bänkarna. Om 04:00 på eftermiddagen Hulda och Amelia kom från Vasa. De sa att de hade gått på gatorna där och bara såg ett tiotal personer och fick ensam att de tog en taxi till Malax. Vi hade middag på hall (risgrynsgröt och fruktsoppa) och senare på kvällen dansade vi ...

No comments: