Monday, December 22, 2014

Translation by Google of Previous Post

Torsdag, juli 3rd, 1930   -  Hela gäng av oss gick in till Vasa idag för att shoppa. Auntie och jag gick ner till ångbåtskontoret för att se om biljettpris till Göteborg. Vi fick reda på att det kommer att kosta runt $ 35 för att åka dit.
Vi hade lunch på Stahls cafe - men vi nästan svalt. Vi beställde ägg och Olga sade att de måste ha haft att vänta på hönsen att lägga dem - det tog så lång tid innan vi fick dem. Hon påpekade också om Äppelpaj att hon hade - "att de måste ha haft för att plocka äpplen". Förresten "Äppelpaj" det är inte som vår äppelpaj. Det är snarare en tårta med någon sorts äppelfyllning.
Vi besökte några vänner eller släktingar (vad de var). Kvinnan vi besökte är stor-mormors syster. Vi hade för mycket kaffe, som vanligt. Vi gick tillbaka till stan för att samla alla våra paket. Vi hade lämnat några här och några där. Vilka var de? Oh! äter för vår fjärde juli picknick. Paketen tog upp en hel säte i bussen. torget, där vi tar bussen träffade vi Arnold, Fred Carlson och Eric Eklunc, som alla kom till picknick. (Hurra! Arnold hade sin trogna "dragspel" med. Det innebar musik!) Blanche var på väg till picknicken också och vår mycket godhjärtad Malax busschaufför väntade 25 minuter övertid tills Wora bussen skulle komma in. vi staplade in, ett glatt gäng, med Eric och Fred följer på deras förtroende springare - cyklar!
Olga, Arnold och jag badade när vi kom hem. Efteråt alla congregated utanför att titta flera medlemmar av den yngre generationen tonhöjd . Arnold spelade också, vilket gör det gröna ringen med musik och sång. Predikanten gick även av, och han verkade inte emot det.
Vi hade verkligen en bra tid på kvällen. Arnold, Fred, Eric och Blanche alla stannade på Malms, och vi alla satt på verandan och sjöng varje låt vi kan tänka på.

Fredag Juli 4TH, 1930 - MALAX OCH Norrskär HOORAY! FJÄRDE OFJULY!
On the Malax
Det var en hektisk morgon, med alla oss tjejer smör bun, springa ärenden, etc. Vid 10:30 vi alla staplade i två bilar och åkte till Amminneborg. "Mamma och Pappa" Anderson hade hyrt en gammal Ford Touring Car, och ungefär sex av oss staplade i det, med Arnold fotsteget. Arvid, Fred & Eric hade volontär att få båten ut, men det tog dem så lång tid att vi trodde att de hade drunknat eller något. Vi var mycket patriotiska den dagen, eftersom det var en nationell helgdag och alla var från Amerika. Vi var alla körmedlemmar och så sjöng vi "Amerika", "Star-Spangled Banner", och några svenska låtar medan stående på kajen. Pojkarna från den tiden hade kommit i sikte med båten - en segelbåt. Flera av damerna fick kalla fötter och sa att vi inte skulle kunna allt gå i den båten. Av och med beslutade vi att anställa båten "Malaks" som var vid kaj. Ägaren av det var där gör en del reparationsarbete (föreställa arbeta på Juli Fjärde Men han var inte en amerikansk, vass han!) Han sa att han skulle ta oss till Norr Skär för 150 varumärken, ser som han kunde arbeta medan han var väntar på oss, så vi hoppade på erbjudandet.
Swimmers
Vår picknick hölls vid Norr Skär vid Klockars "villa. Det var en vacker plats, utom för flugor och stenar. Den var fylld med både. Så snart vi kom, simdräkter västen och alla gjorde en rusning för vattnet. Det var ganska farligt simning, eftersom vattnet var fylld med vassa stenar, stora. Bilder - många av dem - togs av de vackra sjöjungfrur och mer-män. Mr Anderson var centrum för attraktion - hans simning kostym är en av sin frus underkjolar. Han skulle inte posera för en bild, men!
Snart kom att kalla "middag" så alla skyndade för mat, som var läcker. Vi hade Hot Dogs och bullar (Heta hundar OCH bullar) kaffe, potatissallad med riktig majonnäs och skorpor. (Vi köpte den sista burk majonnäs i Vasa och det kostar 50 ¢ för en mycket liten burk.) My! vad en fjärde juli picknick lunch.
Vi alla satt runt bland klipporna efter middagen och sjöng och sedan Arnold gav en konsert. Jag är säker på om vi hade lyssnat vi kunde ha hört stenar och träd som sjunger också. Det fanns kortspel, pop-drickande och mer simning på eftermiddagen.
För kaffe-tiden hade vi kaffe gjort med saltvatten, mjölk, pop, kakor, Bullas och skorpor. Vi hade dans efteråt, precis som alla fjärde juli picknick i Amerika, men i stället för att ha en trevlig stor dance hall vi dansade i villan om en 4 av 4 fot golvet. Om den tiden de tre Malm pojkar och Victor Berts kom ut - gör ett svenskt tillägg till vår annars amerikansk picknick. Vi (ungefär hälften av oss) plockas upp och gick hem vid ca 08:00 i "Malaks". Resten av gäng stannade fram till midnatt och gick hem i segelfartyg.
My! vad en annorlunda och ändå vad en trevlig fjärde juli picknick. Vår Finland fjärde juli picknick kostar oss 52 1/2 ¢ styck. Det fanns tjugotre av oss - och med vår musiker - Arnold - att förse oss entertainmnent, kunde ingen picknick lika med en i Norr Skar den 4 juli 1930. Hurra för Finland!

No comments: